Bruno & ik

Bruno & ikNatuurlijk wilt u weten met wie u en/of uw hond te maken krijgen. Dus zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Hanneke Wijnhoven, geboren in 1975. Ik ben met jachthonden opgegroeid en kreeg zo al vroeg het een en ander over training mee. Zelf kreeg ik een hondje toen ik tien was en ging met hulp van mijn ouders met de opvoeding aan de slag, maar bovenal was mijn eigen hond gewoon een speelmaatje.

Na de havo had ik een geweldig baantje: 3 weken oppassen op 8 puppies en 10 volwassen jachthonden! De fokker ging al actief met de socialisatie aan de slag. Zo werd het leefgebied van de pups steeds wat groter en maakten ze kennis met honden, katten en kinderen. Ook konden ze ongedwongen aan water wennen in hun eigen mini-badje en kregen ze eten in aparte bakjes na een fluitsignaal. Toen wist ik al dat ik meer met honden wilde doen.

Op 2,5-jarige leeftijd kwam Bruno bij ons. Ik had een huishouden zonder hond en daarin voelde ik een groot gemis. Bruno vulde die lege plek op en gaf me de gelegenheid actief met hem aan de slag te gaan met gehoorzaamheidstraining en behendigheid. Bruno’s maatjes bleven regelmatig logeren en gingen mee met avontuurlijke boswandelingen en boottochtjes. Bruno’s beste vriend Caro heeft op respectabele leeftijd zelfs nog leren zwemmen tijdens zijn vakantie bij ons!

Tussen twee banen in heb ik een maand vrijwilligerswerk gedaan in het asiel. En gedurende een hele tijd namen we iedere zondag een asielhond mee voor een lange wandeling. Later kwam ook Gipsy vanuit een asiel bij ons. Met Gipsy ben ik behendigheid en obedience gaan doen en sportcombinatielessen. Ook heb ik met haar de instructeursopleiding van O&O gevolgd en behaald en inmiddels heb ik het diploma behaald voor hondengedragstherapie van Dogvision. Gipsy was met haar gebrek aan socialisatie daarbij uitstekend studiemateriaal. Om me voor te bereiden op de uitlaatservice heb ik in een dierenpension gewerkt, waar de honden in groepen gehuisvest zijn en heb ik honden EHBO-cursussen gevolgd, inclusief reanimatietraining. Bij de Martin Gaus Academie heb ik de HusPlus-opleiding gevolgd en nog steeds hou ik mijn kennis op peil en leer ik bij door trainingen en workshops te volgen.

Het mooie van honden is, vind ik, dat iedere hond een heel eigen persoonlijkheid heeft. Die karaktertrekken zijn altijd duidelijk aanwezig. De ene hond vraagt een andere benadering dan de andere, maar met een beetje geduld kan je het vertrouwen van iedere hond winnen. Honden zijn van mensen afhankelijk om een prettig leven te kunnen leiden en met Bruno & ko. ben ik in de gelegenheid om baas en hond daarbij te helpen. Een leven zonder honden is voor mij ondenkbaar.