Wie ben ik?

Door mijn hondenuitlaatservice Bruno & ko. in de Bommelerwaard heb ik, Hanneke Wijnhoven, negen jaar wandelervaring met honden van allerlei rassen en achtergronden. Om de wandelingen goed te kunnen begeleiden heb ik de nodige cursussen gevolgd (O.a. bij de Martin Gaus academie). Tevens ben ik na het afronden van de opleiding tot hondengedragstherapeut bij Dogvision betrokken als vrijwillige gedragsbegeleider bij stichting RSDR, een Bulgaarse stichting die rescuehonden en –katten opvangt en ter adoptie aanbiedt.

Nu we verhuisd zijn naar de gemeente Horst aan de Maas naar een huis met meer rust en ruimte voor onze eigen honden, verhuizen de wandelingen van de uitlaatservice mee. Hoewel ik voorheen met groepen honden wandelde, richt ik me hier op individuele honden, zodat iedere hond de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

We hebben nu zelf drie honden. Gipsy, 13 jaar, uit België, is een sheltiekruising met serieuze gedragsproblemen die jarenlange training en veel geduld vroegen. Nu ze op leeftijd is, zijn de scherpe kantjes eraf en gedraagt ze zich (bijna) voorbeeldig. Max, 11 jaar, uit Spanje, is een probleemloze Podenco-Husky-Herderkruising. Ondanks intensieve training, is zijn neus echter sterker dan zijn motivatie om te luisteren en kan hij niet loslopen. Raphy, 4 jaar, uit Bulgarije, is een herderkruising en kwam als opvanghond bij ons. Door de combinatie van extreme angstproblemen en waakse kwaliteiten was het moeilijk om voor hem de juiste eigenaar te vinden en mocht hij bij ons blijven.

Ons eerste hondje Bruno, naar wie de uitlaatservice vernoemd is, is op bijna 15-jarige leeftijd overleden. Mede door de uitlaatservice blijft zijn herinnering voortleven.