Bruno & kornuiten

Lees hier over de honden in mijn leven.

Wandelmaatjes

Abel – Golden Retriever

Omdat Abel van pup af aan met ons mee gaat, weet hij precies hoe het werkt. Netjes meelopen naar de bus, wachten totdat het deurtje van de bench opengaat, tijdens de wandeling keurig bij de groep blijven en voor de terugreis zonder mokken de bus in. Abel kan en doet het allemaal en als extra bonus draagt hij zijn eigen handdoek. Hij is dus een retriever in hart en nieren en vindt het heerlijk als er water is.

Waar Abel het meeste van geniet is het samenzijn met de andere honden. Hij wil met iedereen spelen, maar is vooral gek van Matai.

Abel

Amel – Labrador Retriever

Dit meisje ziet de wandelingen als een groot avontuur. Best wel spannend om nieuwe gebieden te ontdekken. Gelukkig heeft ze haar ‘grote broer’ Fin aan haar zijde. Samen met hem durft ze heel wat. In het water is ze zelfs dapperder, Amel vindt het heerlijk om baantjes te trekken en ik als ik haar niet terug roep zou ze rustig rivieren overzwemmen.

Amel blinkt uit in tonen dat ze heel onderdanig is, zodat andere honden haar wel leuk moeten vinden!

 Amel

Bobbie – kruising Herder – Berner Sennen – Boerenfox

Bobbie vindt het helemaal geweldig dat ze mee mag. Als er andere honden zijn, water en stokken is het feest! Aan Bobbie heb ik geen omkijken, ze is altijd lief en gezellig. Speelt graag met haar maatjes en legt al rennend heel wat kilometers af.

Eigenlijk heeft Bobbie het veel te druk tijdens de wandeling, maar gelukkig houdt ze ook van koekjes en komt ze braaf bij me als ik roep. Maar niet te lang, want ze moet weer spelen!

Bobbie

Boefje – mini Maltezer

Eentje moet er de kleinste zijn en dat is Boefje. Met zijn korte pootjes kan hij toch de grote jongens bijhouden, ook als zij gaan racen. Boefje doet vrolijk mee en heeft geleerd aan de ‘zijlijn’ te blijven, zodat ze niet over hem heen razen.

Boefje vindt de wandelingen heerlijk! Hij is constant in beweging en speelt veel met de andere honden.

Boefje

Borco – Border Collie

Borco is een echte Border Collie: altijd in beweging, energiek en een strakke focus op balletjes en stokken. Ze vindt het heerlijk om met de andere honden te rennen en blijft altijd bij haar roedel. Soms heeft ze een gekke bui en vliegt ze op mijn voeten af. Even stil blijven staan is dan voldoende om haar op andere gedachten te brengen.

Borco is altijd lief en luistert perfect, een heerlijke hond om bij de groep te hebben.

Borco

Bram – Duitse Staande

Als ik Bram mis, hoef ik maar te roepen en hij staat weer voor me. Hij is bijna zo snel als licht en vindt het heerlijk om voluit hele stukken te rennen. Dan is hij 50 meter voor me uit en dan loopt hij weer tussen de roedel. Je zou Bram wel de verkenner kunnen noemen. Hij gaat kijken wat er op ons pad komt en komt als een speer terug om netjes verslag te doen bij de roedel.

Je ziet Bram ook genieten als hij tussen de honden loopt. Hij kijkt rond met een blik vol trots, zo van: ‘Die horen allemaal bij mij!’

Bram

Britt – Labrador Retriever

Vrolijk en vol energie, dat zijn twee eigenschappen die goed bij Britt passen. Als echte labrador vindt Britt iedereen leuk. Ze wil graag overal bij zijn en vliegt van de een naar de ander. Omdat ze het zo ontzettend druk heeft, komt ze eigenlijk niet aan spelen toe, ze is constant in beweging. Als we naar het water gaan, is dat een bonus voor Britt, ze plonst er gelijk in en weet al precies welk smal paadje het eerst naar het water leidt. Britt kijkt dagelijks uit naar de hondenbus en begint te stuiteren als haar handdoek wordt klaargelegd, op de dagen dat ik haar niet kom halen is ze diep teleurgesteld en dat geeft wel aan hoe leuk ze het vindt om met Bruno & ko. op stap te gaan.

 

Britt

Brownie – Labrador Retriever

In Brownie kan je je aardig vergissen. Ze lijkt een heel bedeesd meisje, maar eigenlijk wacht ze gewoon haar kans af om er tussenuit te piepen. Als alle labradors is Brownie gek op eten. En Brownie vindt altijd wel wat. Haar neus pikt ieder luchtje op van alles dat volgens haar opgegeten kan worden. En dat zijn niet de meest smakelijke hapjes. Het is dus opletten geblazen. Brownie loopt meestal vlak achter me, maar als ze er even niet meer is, is ze kattekwaad uit aan het halen.

Gelukkig vindt ze het ook gewoon leuk om te wandelen. Af en toe heeft ze een gekke bui, trekt ze een sprintje met de andere honden en spettert ze het water in!

Brownie

Diesel – Labradoodle

In het echt is Diesel veel knapper dan op de foto! Hier heeft hij al een uur lopen ravotten, rennen en rollen en dan zit zijn coupe helemaal door de war. Dat is echter wel het juiste moment om een foto te nemen, want daarvoor kan Diesel niet stilzitten. Hij is constant in beweging, hij kan niet ophouden met spelen. Zijn beste vriendin is Noa met wie hij eindeloos kan spelen, maar hij is ook gek met Max en Obi.

Diesel luistert goed en voelt zich helemaal gelukkig met zoveel maatjes om mee te spelen!

Diesel

Doozle – Goldendoodle

Wat een heerlijke hond is Doozle! Hij is altijd blij, vindt het fijn om te knuffelen en voelt ook heerlijk zacht aan en hij luistert goed. Doozle vindt alle honden ok, maar doet voornamelijk zijn eigen ding, ver vooruit rennen en weer terug en af en toe een klein stukje het water in. Het is een prachtig gezicht om Doozle te zien rennen, door zijn lange, wapperende haren lijkt hij nog zachter dan hij al is. Zijn zachtheid vind ik ook in zijn karakter terug, hij is beslist geen held! Behalve als er koeien in de buurt zijn, dan moet Doozle even aan de lijn.

Doozle

Fin – Labrador Retriever

Fin en Amel zijn een ‘setje’. Hoewel Fin zijn eigen koers bepaald, volgt Amel maar al te graag. Fin vindt het heerlijk om te snuffelen op nieuw terrein en gaat graag pootje baden. Echt zwemmen is er nog niet bij. Misschien wel omdat hij niet zo atletisch is. Hij is een ‘vierkante’ labrador, ja, wel heel mooi om te zien, maar dat maakt hem minder soepel. Zo is het heel grappig om Fin in de bus te zien springen. I.p.v. een gracieuze sprong, springt Fin bijna recht omhoog met vier poten tegelijk. Inmiddels lukt het hem zonder hulp, maar een tien scoort hij er niet mee. Gelukkig krijgt hij wel tien punten voor zijn karakter: hij is superlief en enthousiast zoals een labrador hoort te zijn.

 Fin

Gipsy – kruising Sheltie – Kooiker?

Na jaren van geduld en therapie is het dan nu zover dat Gipsy zich voorbeeldig gedraagt in een groep met honden. Ze laat het duidelijk merken als een hond te dichtbij komt en gelukkig snappen de meesten dat. Soms krijgt ze een gekke bui en andere honden denken dan dat ze met haar mogen spelen. Dat gaat niet zomaar, Gipsy moet ze eerst helemaal vertrouwen. Ze kan nu goed spelen met Bram, Ouzo en Matuu, maar altijd op haar voorwaarden en gebeurt dat niet, dan maakt ze wel even duidelijk hoe het moet.

Gipsy houdt van hard rennen, hoog springen, door het water spetteren en boomstammen verslepen. Ze is trouwens wit, maar vindt het ook heerlijk om door de modder te rollen!

Gipsy

Hasse – Rhodesian Ridgeback

Hasses vertrouwen kun je maar langzaam winnen, maar als het dan zover is, pas vooral op voor haar knabbelkusjes! Het woord ‘voorzichtig’ lijkt ze niet meer te kennen, alle remmen gaan los! Heerlijk vindt ze extra aandacht, even knuffelen of een lekker hapje halen. Hasse is meestal vlak bij me. Ze loopt of links of rechts achter me. Hasse vindt het belangrijk om iedereen in de gaten te houden en indien nodig de rust te bewaren. Hasse sluit altijd de groep (oftewel ze loopt altijd achteraan en als er een hond achter blijft, wacht ze totdat die weer verder gaat).

Hasse houdt van warmte en zachtheid en krijgt daarom een dik kussen mee om in de bus op te liggen.

In de winter en als het regent wil Hasse haar jas aan. Heb ik die niet paraat dan verstopt ze zich onder een struik en verzet ze geen stap meer. Bij onverwachte regenbuien mag ze even bij mij onder de jas schuilen.

Hasse

Jack – kruising Jack Russell

Na de eerste keer mee wist Jack het al: mee met Bruno & ko. is LEUK! Vol enthousiasme stormt Jack op de bus af, hij kan niet wachten voordat hij erin zit. Jack heeft aan pit geen gebrek, hij speelt met de grootste honden en laat zich daarbij niet ondersneeuwen. Wat een pret heeft hij en wat maakt hij er een kabaal bij.

Verder is Jack heel mensgericht, hij komt regelmatig een knuffel halen. Ook geniet hij van op zijn gemak wat rondsnuffelen. Zijn grootste hobby is een andere hond aan de lijn houden, dolle boel als er een ‘n ‘sleeplijntje’ heeft. Eigenlijk is Jack een klein hondenhulpje.

 jack

Jack – kruising Labrador

Grote Jack heeft altijd zin om met de bus mee te gaan, want dan kan hij weer met al zijn vrienden spelen. Jack houdt van ravotten en door het bos rennen. Hij is nooit alleen, zoekt altijd gezelschap van een maatje op. Zijn favoriete maatjes zijn kleine Jack, Noa en Toscha.

Hoewel Jack uren zou kunnen spelen, gaat hij als de tijd om is, weer keurig terug in de bus. Bij thuiskomst wacht hem nog een flinke kluif en kan hij voldaan naar zijn mand.

 Jack

Juffrouw Jansse – Tibetaanse Terriër

Tja, dat is wel een hele lange naam om te roepen. Dus noem ik haar maar Jansse of Juffie. Ze luistert naar allebei. Juffrouw Jansse vindt het eerste stuk van de wandeling vaak niets aan. Soms blijft ze gewoon staan en zie je haar met verwondering kijken. Het is net alsof ze zich afvraagt hoe het komt dat er zoveel honden bij elkaar zijn en waarom die allemaal met elkaar meelopen en spelen en of t dan echt de bedoeling is dat zij daar tussen moet lopen. Soms vergeet ze de drukte om zich heen en waagt ze het om zelf te spelen, dan is het dolle pret. Het allerleukste vindt Jansse het als we op een zandvlakte zijn. Dan gaan alle remmen los!

Juffrouw Jansse is geen echte juffrouw. Jansse wordt graag vies!

Juffrouw Jansse

Lara – kruising Alabai – Karakachan (?)

Poeh, Lara, wat zullen we over jou vertellen? Je bent een bijzondere hond, dat is zeker. Na een bijzonder slechte start heb je het ultieme geluk gevonden en heb je een leven waar veel honden alleen maar van kunnen dromen.

Lara heeft een sterk karakter en laat zich door niemand iets wijs maken, niet door andere honden en ook niet door andere mensen dan haar eigen. Ze wil best met mij op pad, maar dan graag niet te lang, thuis zijn is het fijnste dat er is en wie bewaakt het huis als Lara afwezig is? Om het voor Lara leuk te houden, wisselen we zoveel mogelijk af met wandelplekken. Want als Lara niet mee wil, is het bijna onmogelijk om haar op andere gedachten te brengen.

Lara

Lewis – kruising

Met Lewis heb ik een extra sterke band aangezien hij een maand of vijf als opvanghond bij ons heeft gewoond. Lewis heeft niet direct vertrouwen in mensen, dat duurt een tijdje. Is het eenmaal zover dan gaat hij voor je door het vuur. Lewis houdt van andere honden, van voluit rennen, van spelen, van konijnen zoeken en van samen huilen.

Lewis woont bij Vespa en dat is nu ook zijn allerbeste vriend.

Lewis

Mambo – kruising

Mambo zit volop in de puberteit en moet nog het een en ander leren. Bijvoorbeeld dat er grenzen zijn. En dat hij netjes bij de groep moet blijven, altijd. Gelukkig vindt hij de wandelingen ontzettend leuk en blijft hij graag bij zijn maatjes. Samen ravotten, door de modder rollen, door de struiken struinen, door het water spatteren. Alleen echt zwemmen is er nog niet bij, maar wie weet komt dat nog als het mooier weer wordt.

Mambo

Matai – kruising

Matai is vrolijk en alert en speelt volop met de andere honden. Ik hoef Matai eigenlijk nooit te roepen, hij blijft in de buurt, want hij vindt het veel te gezellig bij al die honden. Matai vindt Rover en Bobbie het allerleukst om mee te spelen. En Matai is gek op water! Hij geneert zich niet en plonst er zo in. Is het even stil, dan geniet hij van baantjes trekken. Matai knuffelt graag en ligt eigenlijk het liefst bij mij voorin met zijn kop op schoot.

Yoda

Matuu – Leonberger

Matuu vindt het helemaal leuk om mee te gaan. Hij is lief voor alle honden en wil wel met iedereen spelen, maar zijn grote favoriet is Max. Hij is gek op het wilde spel van Max, alsof die lange haren bedoeld zijn om in te hangen. Verder vindt hij Mambo wel leuk, als die t niet te bont maakt.

Matuu is een beetje eigenwijs wat op de wandelingen niet altijd handig is. Pas als hij klaar is met het begroeten van een vreemde hond, komt hij op zijn eigen tempo terug.

Matuu

Max – kruising Podenco – Husky – Herder

Een opvanghondje zouden we in huis nemen, via stichting Sphoek, om voor te bereiden op een nieuw thuis. Nog maar een dag in huis hebben we toch besloten om Max te houden. Hij heeft na ruim 2,5 jaar asiel wel een permanent thuis verdiend.

Max is zachtaardig en lief. Hij is gewend om in een roedel te leven en gedraagt zich heel sociaal. Hij kan alleen op omheind terrein los en daar maakt hij gretig gebruik van. Hij krijgt er geen genoeg van om rond te racen en de andere honden tot spelen uit te dagen. Max houdt van grote, langharige honden en alle honden die hem wat tegengas geven. Als ze niet willen spelen, probeert hij ze met hele ‘verhalen’ over te halen.

 

Milo – Cavalier King Charles Spaniel

Milo is een heel vrolijk hondje, onbevangen naar andere honden toe. Hij voelt zich helemaal thuis in een groep honden. Het deert hem niet dat hij een van de kleinste is, hij doet gezellig mee. Tijdens de wandeling is er veel te snuffelen en af en toe vliegt er een vogel op waar Milo graag even achteraan rent. Al snel komt hij weer terug, want op zulke korte pootjes kan je geen wild bij houden en zeker geen vogels.

 

 Milo

Murphy – Riesenschnauzer

Knappe Murphy is erg gezellig! Door zijn drukke rennen en spelen is hij de gangmaker van de groep. Soms is Murphy een beetje te druk of zeg maar gerust ontzettend lomp. Hij banjert zomaar over zijn maatjes heen en krijgt daarom regelmatig op zijn kop. Inmiddels is hij zijn wildste haren wel kwijt en is hij een stabiele factor in de roedel. Nieuwe honden moeten wel even wennen aan zijn enthousiasme, maar al gauw gaan ze met hem spelen.

Murphy is een superhond! Hij luistert perfect en gaat niet ver van me vandaan.

Murhpy

Obi - kruising

Wat een feest is het voor Obi als hij weer mee mag! Hij geniet van het gezelschap van andere honden en vooral ook de drukte die daarbij hoort. Hij heeft veel speelmaatjes, maar hij heeft ook een bijzondere band met Max. Ze vertellen hele verhalen aan elkaar en daarbij gaan ze soms over in huilen. Mensen zullen allicht raar opkijken als ze die twee zo horen. Ach, bij mensen is het ook zo dat de een wat luidruchtiger is dan de ander. Obi is behalve vocaal ook heel speels, actief en lief.

 Obi

Ouzo - kruising Engelse Setter

Ouzo heeft heel veel energie, zit geen moment stil en daarom is het nog steeds niet gelukt om een mooie foto van hem te nemen. Ouzo vindt het heerlijk om te rennen en snuffelen, maar vooral om te spelen. Hij heeft zo zijn voorkeuren. Gispy en Matai zijn duidelijk Ouzo’s favorieten. Gelukkig is de liefde wederzijds en kunnen ze flink ravotten. Ouzo hoef ik nooit te roepen, hij is altijd te vinden bij de andere honden.

 Ouzo

Pip – kruising

Pip of Pippie is een vrolijk hondje die graag speelt en rent. Maar ergens is iets mis gegaan. Ze heeft het formaat van een forse teckel, maar ze gedraagt zich als een stoere waakhond. Als er iemand aankomt, gaat ze er luid blaffend op af, zodat de hele roedel alert is. Dat is wat minder handig, dus gaat madame aan de lijn. Als ze toch blijft blaffen wordt ze gedragen, want dat is de perfecte manier om haar stil te krijgen en de rust in de roedel te bewaren. Weet ze eenmaal dat t bekende hondenvriendjes zijn, dan kan ze weer op de grond. Behalve van spelen, rennen en blaffen houdt Pip ook van zwemmen. Pip is helemaal in haar hum als ze baantjes kan trekken.

 Pip

Quinn – Rhodesian Ridgeback

Quinn is een echte puber: vol energie en luisteren alleen op het moment dat het haar uitkomt. Ze heeft het natuurlijk ook veel te druk met rennen en spelen. In begin vond Quinn het spannend om de bus in te gaan, maar inmiddels springt ze er vol enthousiasme in, bus=wandelen. Ook al rent ze voluit tijdens de wandeling, Quinn is nooit moe. Haar wandelmaatjes des te meer, die hebben extra veel moeite moeten doen om haar bij te houden.

Raf- Drentse Patrijs

Zo lief als Raf kijkt, is hij ook. Raf is een hele gezellige hond die met allemaal wel wil rennen en spelen. Hij houdt zichzelf goed bezig, ik heb totaal geen omkijken naar hem. Af en toe komt hij zichzelf melden voor een knuffel of een koekje. Roepen hoef ik hem maar zelden, hij is er altijd al voordat ik het nodig vindt om te roepen. Terwijl Raf tijdens de wandeling echt gek op me is, vindt hij het maar niets dat ik hem kom halen als zijn baasjes niet thuis zijn. Eenmaal aan de lijn is het helemaal goed en loopt hij vrolijk met me mee.

Raf

Romac – kruising herder

Zes jaar heeft Romac op zijn gouden mand moeten wachten. Het leek bijna onmogelijk te worden. Totdat de ‘adoptieouders’ van Lara ook haar oude kennelmaatje Romac een kans wilden geven. En Romac is met zijn neus in de boter gevallen. Hij heeft een heerlijk thuis bij Lara ten maakt lange wandelingen in de uiterwaarden. Als kers op de taart mag hij met Bruno & ko. mee. Loslopen lukt nog niet zo goed, daar moet nog aan gewerkt worden, maar genieten lukt des te meer!

 Romac

Rover – kruising labrador

In het begin vond Rover het zo geweldig om mee te mogen dat hij helemaal hyper werd. Links, rechts, vooruit, terug, alles op 100 toeren, er zat geen rem op. In zijn contact leggen met andere honden was hij wat onbehouwen en oh wat hebben ze hem op zijn plek moeten zetten (op hondsvriendelijke wijze). Nu heeft hij zijn plekje gevonden in de roedel en kan hij leuk met de andere enthousiastelingen spelen, maar ook genieten van zijn eigen ding doen. Rover ziet de uitlaatservice als één groot feest, waar geen regels zijn en niet geluisterd hoeft te worden. Daar werken we nog aan. Gelukkig blijft hij wel in de buurt en is hij braaf.

 Rover

Sultan – kruising

Andere honden kijken raar op als Sultan de groep in stapt. Hij doet net zo blij en enthousiast als een labrador, maar als de honden denken dat hij met ze wil spelen, hebben ze het mis. Sultan zit nog in de ‘wenfase’ en daarbij komt dat hij onbekende honden eng vindt. Hij vindt het al helemaal prima om met de groep mee te lopen, heel erg leuk zelfs, en is ook gewend aan honds gezelschap. Ze moeten echter niet met z’n allen om hem heen gaan staan, Sultan heeft graag wat ruimte om zich heen, net als sommige mensen dat hebben. Sultan is vooral blij als hij mensen tegenkomt, daar wil hij direct mee knuffelen. Rennen en water vindt hij ook geweldig.

Susie – Labrador

Labradors heb je in de categorieën rustig, druk, heel druk en extreem druk. ;-) Susie behoort in de laatste categorie. Niet dat ze lastig is, integendeel! Maar Susie is héél druk in de weer met rennen, snuffelen, rennen, spelen, rennen, ranzige hapjes vinden en nog meer rennen. Susie zit geen moment stil en verbrandt in een uur wandelen meer calorieën dan de andere honden bij elkaar. Komen we andere honden tegen met een tennisbal, dan moeten we opletten. Als Susie eenmaal een bal weet te bemachtigen, geeft ze die niet meer terug. Susie is dikke maatjes met Bobbie en is extra blij als ze ziet dat die ook in de bus zit.

 Susie

Tjula – kruising Herder

Tjula lijkt in eerste instantie een beetje verlegen, maar als ze even de tijd krijgt om aan de andere honden te wennen, blijkt ze vol energie te zitten! Ze doet niets liever dan rennen en spelen. Hoewel ze helemaal in het spel opgaat, zal ze niet te ver bij me vandaan gaan, ze houdt me goed in de gaten en reageert direct als ik haar naam roep of fluit. Verder is ze gek op tennisballen! Die moeten natuurlijk gegooid worden en o wee als ik dat een keer vergeet. Dan maakt ze blaffend duidelijk dat ik bij haar in dienst sta!

Tjula komt net als Max, Zorra en Vespa uit Spanje en is inmiddels goed geïntegreerd.

Tjula

Tosha – kruising Golden Retriever

Tosha is zo’n hondje dat het met alle honden even goed kan vinden. Ze is altijd de voorzichtige en onderdanige en daardoor werd ze direct geaccepteerd door de groep. De beste spelklik heeft ze met andere retrieverachtigen, zoals grote Jack en Noa. Met hen kan ze onafgebroken spelen en door het bos rennen.
Doordat Tosha vrij onzeker is, kan ze wel eens schrikken van honden die we onverwachts tegenkomen. Dan hou ik haar extra in de gaten.

 Tosha

Vespa – kruising Rhodesian Ridgeback

Wat een leukerd is Vespa, hij heeft een onuitputtelijke energie en speelt met alle honden. Is het even rustig in de roedel, dan is het Vespa die de andere honden uitdaagt tot spelen. Vespa kan het hardste rennen van allemaal, zo drijft hij Welles wel eens tot wanhoop wanneer hij Vespa niet bij kan houden met zijn korte pootjes. Vespa heeft dan de grootste schik. Zijn allerbeste vriend is zijn ‘broer’ Lewis. Niemand die tussen hen in komt.

Vespa

Venne – Leonberger

Eigenwijs is niets teveel gezegd. Venne doet haar eigen ding, lijkt in haar eigen wereldje te zitten. Terwijl de groep al 100 meter verder is, staat Venne nog interessante luchtjes op te snuiven. Lief roepen helpt niet, bij Venne moet ik mijn ‘zware stem’ opzetten. Ze kijkt dan verwonderd op en je ziet haar denken:,,Huh, ik? Ok, ok, ik kom er al aan.” Af en toe kan er een drafje af om zich bij de groep te voegen, maar Venne laat zich niet opjagen. Zijn we op omheind terrein, dan vindt ze het leuk om met Max te spelen, daar heeft ze samen met Matuu de beste klik mee.

 Venne

Welles – Beagle

Een Beagle die kan zwemmen èn los kan lopen! Ik sta er nog iedere keer versteld van! Wat een superbeagle is Welles. Natuurlijk heel sociaal naar alles en iedereen, maar ook nog eens goed luisteren. Welles vindt het zo leuk om tussen andere honden te zijn, te rennen, te spelen en te zwemmen, dat hij eigenlijk nooit aandacht heeft voor spoortjes van konijnen.

Het enige puntje waar we nog aan werken is zitten voor een koekje. Niet met twee poten tegen mijn been aan gaan staan dus. Wie opspringt krijgt niets en wie zit krijgt een koekje. Hopelijk valt dat kwartje snel en blijft mijn broek langer schoon.

Welles

Yoko – Kerry Beagle

Als jachthond is ze erg gefixeerd op sporen en gaat ze het liefst haar neus achterna. Helaas is het niet zo veilig voor de konijntjes in het bos als Yoko los loopt en daarom kan ze alleen nog los op omheind terrein. Daar maakt ze op haar gemakje haar rondje en komt vervolgens bij me knuffelen. Het liefste zou ze op schoot zitten en als de zon schijnt vindt ze het heerlijk om te zonnebaden.

Yoko is super zachtaardig en lief voor alle honden.

Yoko

Zorra – kruising Podengo

De eerste week dat Zorra meeging zat ze als een bevend rietje op mijn arm. Ik had serieuze twijfels of het wel goed ging komen met haar. Maar ze was nog maar net bij haar nieuwe thuis, had daarvoor in een opvanggezin gelogeerd en daarvoor woonde ze in Spanje. Heel wat mee gemaakt dus. Alles wat ze nodig had was tijd, want inmiddels is ze een van de grootste boefjes geworden. Van angst is niets meer te merken: Zorra speelt en rent dat het een lieve lust is! Ze wordt steeds dapperder. Ze durft al balletjes en stokken af te pakken en daagt alle honden uit om te spelen. Dat is lachen, want geen van alle kunnen haar bijhouden. Ze is al heel ondeugend en nu is de uitdaging om consequent te zijn en Zorra de basisregels bij te brengen. Gelukkig is ze heel pienter en snapt ze dat leren leuk is! Zorra heeft via een dierentolk laten weten dat ze de uitlaatservice ‘verhelderend’ vindt!

Zorra